Projectes antics

INTERCANVI CULTURAL
Un dels objectius que es planteja l'associació es donar a conèixer a la gent propera com es troba kedougou, com viuen que hi fan i també trobem la necessitat de mostrar als Senegalesos la realitat de Barcelona i la nostra manera de viure, per tal de fer-ho amb les eines de que disposem i d'una manera ordenada es comença una serie d'intercanvis entre escoles:


JUNTS DIBUIXEM I CANTEMVeient la importància de la musica i les cançons a Kedougou i Senegal, es proposa compartir cançons, les cançons senegaleses seran cantades pels nens i nenes de Barcelona i les cançons típiques de Barcelona seran cantades per diverses escoles de Kedougou. D'aquest intercanvi en sorgeix un llibre cançoner acompanyat d'un CD on apareixen les lletres d eles cançons també en tres llengües.

MATERNITATS/PATERNITATSA partir de l'intercanvi entre els alumnes de les escoles de Barcelona l'Escola del Mar i l'Escola Arc Iris amb l'escola Bakary Seck de Kedougou , els infants dels dos continents es plantegen la visió de maternitat i paternitat i en definitiva el seu rol de fills i filles.


OBERTS AL MÓN / OUVERTS AU MONDE
TALILA NONO - DIBUIXA'M UN CONTEEl següent projecte d'intercanvi cultural proposa compartir contes des de Barcelona explicarem el Patufet i els nens i nenes de Kedougou el dibuixaran, des del Kedougou ens arriben dos contes de la tradició mandinga que els nens i nenes de Barcelona hauran de dibuixar d'aquest projecte en surt un conte que es publica a Barcelona i s'envia al Senegal, escrit en tres llengües.


JUGUEM PLEGATS: En el quart projecte d'intercanvi ens proposem intercanviar jocs populars entre escoles de Kedougou i de Barcelona, ara ja son vuit les escoles de Barcelona i vuit les escoles de Kedougou que hi participen, el resultat serà un llibre amb tres llengües i  un vídeo il·lustratiu dels jocs apresos. Acabarem amb una festa de jocs al barri d'Horta Guinardo de Barcelona.